Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

Нашето меѓународно братство

Пред речиси 2.000 години, на христијаните им било заповедано: „Сите браќа сакајте ги“. Како Јеховините сведоци покажуваат дека се послушни на оваа заповед? Во овој филм ќе видиш дека тие покажуваат љубов кон соверниците 1) кога ја проповедаат добрата вест, 2) кога им помагаат на оние што се во неволја и 3) кога се собираат заедно за да го фалат Јехова.