Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

Надевај се на она што не го гледаш!

Сатана сака да ја поткопа нашата вера во Бог и прави сѐ за да ја изгубиме надежта. Како можеме да останеме цврсти и да ја зачуваме верата во Бог?

Надевај се на она што не го гледаш! (воведни зборови)

Едно семејство се соочува со неволји слични на оние за кои читаме во библиската книга за Јов. Исто како тоа семејство, кога нашата вера е ставена на испит, можеме да ја зачуваме со помош од Јехова.

Надевај се на она што не го гледаш!

Овој возбудлив филм ќе те поттикне да му останеш верен на Бог и да ја зачуваш својата надеж.