Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

Јехова, во тебе имам доверба!

Погледнете како царот Езекија, кој бил притиснат од сите страни, успеал да донесе мудри одлуки кои се темелеле на неговата вера во Бог. Со својата верност му оставил пример на целиот свој народ, како и на сите што денес му служат на Јехова.