Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА декември 2015 | Можеш да ја разбереш Библијата

Дали некогаш си се прашал: ‚Зошто е тешко да се разбере Библијата?‘

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Зошто е важно да ја разбереш Библијата?

Многу луѓе ја ценат Библијата, но не знаат како таа може да им користи.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Книга која може да се разбере

Прочитај кои четири докази потврдуваат дека Библијата е книга која може да ја разберат сите луѓе.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Помош да ја разбереш Библијата

Ако Библијата е книга која може да се разбере, зошто ќе ти биде потребна помош за да ја разбереш?

Ќе му дојде ли крај на лицемерството?

Дали лицемерството те одвратило од политиката, религијата или трговијата?

Дали сте знаеле?

Дали на Педесетница 33 год. од н.е. во Ерусалим навистина дошле Евреи „од сите народи под небото“? Каде биле сместени Евреите за време на еврејските празници во Ерусалим?

Дали Петар бил првиот папа?

Што сакал да каже Исус кога рекол: „Ти си Петар. На оваа карпа ќе го изградам своето собрание“?

ЧИТАТЕЛИТЕ ПРАШУВААТ

Што има погрешно во божиќните обичаи?

Дали едно лице треба да престане да ги следи божиќните обичаи ако тие имаат паганско потекло?

Одговор на библиски прашања

Зошто Бог ги привлекува кон себе оние што ја сакаат вистината?

Други онлајн содржини

Дали Библијата е во склад со науката?

Има ли во Библијата работи што се косат со науката?