Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА ноември 2015 | Како гледа Бог на војните?

Можеби ќе се изненадиш од одговорот што го дава Библијата.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Како гледа Бог на војните?

Во минатото, Бог му заповедал на својот народ да води војни. Но, подоцна Исус ги поучувал луѓето да ги сакаат своите непријатели. Зошто дошло до ваква промена?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Како гледал Бог на војните во времето на древниот Израел

Три карактеристики на војните што ги одобрува Бог.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Како гледал Бог на војните во првиот век

Иако Божјето гледиште за војните не се променило, еден важен настан покажал дека сепак нешто се променило

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Како гледа Бог на војните денес

Бог наскоро ќе поведе војна која ќе им стави крај на сите војни.

Дали сте знаеле?

Зошто Јосиф се избричил пред да оди кај фараонот? Во Библијата се вели дека татко му на Тимотеј е Грк. Дали тоа значи дека е роден во Грција?

БИБЛИЈАТА МЕНУВА ЖИВОТИ

Мислев дека го живеам животот до максимум

Павел Пизара бил насилен, се дрогирал и сакал да има успешна кариера како правник. Животот му се сменил од корен по една тепачка со осум луѓе.

УГЛЕДАЈТЕ СЕ НА НИВНАТА ВЕРА

„Тој е мое сакано и верно дете во Господарот“

Што му помогнало на Тимотеј да ја надмине срамежливоста и да стане добар христијански надгледник?

Одговор на библиски прашања

Ако воскреснат мртвите, каде ќе живеат?

Други онлајн содржини

Што е Армагедон?

Зборот Армагедон се појавува само на едно место во Библијата, но за војната на која се укажува со овој израз се зборува на многу места од Светото писмо.