Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА октомври 2015 | Дали вреди да се молиш?

Еден писател рекол дека молитвата е само ‚еден вид терапија, исто како да си зборуваш со своето милениче‘. Дали тоа е точно?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Зошто луѓето се молат?

Ќе се изненадиш кога ќе дознаеш за кои работи се молат луѓето.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Дали некој ги слуша молитвите?

За Бог да ги чуе нашите молитви, мора да се молиме на исправен начин и за исправни работи.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Зошто Бог сака да му се молиме?

Како ќе ни користи тоа што ќе му се молиме на Бог?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Како може да ни помогне молитвата?

Што можеш да очекуваш ако стекнеш навика да се молиш?

Дали сте знаеле?

Со кои предизвици се соочил Ирод додека го проширувал храмот во Ерусалим? Зошто луѓето од Малта мислеле дека апостол Павле е убиец?

БИБЛИЈАТА МЕНУВА ЖИВОТИ

Сега можам да им помагам на другите

Хулио Корио доживеал ужасна несреќа и мислел дека Бог не го сака. Зборовите од 2. Мојсеева 3:7 му помогнале да си го смени мислењето.

Можеме ли да го запознаеме Бог?

Tоа што ќе размислуваме за аспектите на Божјата личност што не можеме да ги разбереме, всушност, ќе ни помогне да се зближиме со него.

СОВЕТИ ШТО НИКОГАШ НЕ ЗАСТАРУВААТ

Биди спремен да простиш

Дали тоа што сме спремни да простиме значи дека го одобруваме лошото однесување или дека не сме свесни за болката што ни е нанесена?

Одговор на библиски прашања

Кој може да ѝ стави крај на сиромаштијата?

Други онлајн содржини

Што вели Библијата за потеклото на Ноќта на вештерките?

Дали Ноќта на вештерките е безопасна забава или нешто друго?