Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА септември 2015 | Кои се Јеховините сведоци?

За да го дознаеш одговорот на ова прашање, обрати се на вистинското место — кај Јеховините сведоци.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Кои се Јеховините сведоци?

Дали и ти си поставуваш некои од прашањата спомнати во оваа статија?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Какви луѓе се Јеховините сведоци?

Можеби ќе се изненадиш кога ќе дознаеш дека ние не се изолираме од другите луѓе.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Во што веруваат Јеховините сведоци?

Јеховините сведоци ги темелат своите верувања на Божјата Реч.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Како се финансира нашето дело?

Како се финансираат Јеховините сведоци и како ги користат тие средства?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Зошто проповедаме?

Ние проповедаме од три главни причини.

ЖИВОТНА ПРИКАЗНА

Најдов нешто повредно од славата и угледот

Мина Хунг Годензи станала славна прекуноќ. Но, животот не ѝ бил онаков како што си го замислувала.

Библијата на Бедел — мал чекор до поголемо разбирање на Божјата Реч

Овој превод заземал посебно место цели 300 години.

Дали си разочаран од Бог?

Дали некогаш си се прашал, ‚Зошто Бог дозволи ова да ми се случи баш мене?‘

Одговор на библиски прашања

Како ни помагаат библиските пророштва?

Други онлајн содржини

Што е Армагедон?

Зборот Армагедон се појавува само на едно место во Библијата, но за војната на која се укажува со овој израз се зборува на многу места од Светото писмо.