Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА август 2015 | Дали постои живот по смртта?

Од Библијата може да го дознаеме одговорот на ова прашање. Таа ни дава и цврсти докази зошто да веруваме во она што е запишано во неа.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Што се случува по смртта?

Прочитај за осум луѓе кои воскреснале по својата смрт. Дали кажале нешто за живот по смртта?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Има ли надеж за мртвите?

Зошто Бог ќе воскресне неправедни луѓе?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Зошто можеш да бидеш сигурен дека ќе има воскресение?

Библијата ни дава две силни причини да веруваме дека ќе има воскресение.

ЖИВОТНА ПРИКАЗНА

Јехова ми даде повеќе од што заслужувам

Феликс Аларкон доживеал сообраќајка со мотор и останал речиси целосно парализиран. И покрај тоа, успеал да најде смисла во животот.

УГЛЕДАЈТЕ СЕ НА НИВНАТА ВЕРА

„Станав како мајка во Израел“

Што можеме да научиме за верата и за храброста од извештајот за Девора?

Одговор на библиски прашања

Дали животот има смисла? Зошто Бог ги создал луѓето?

Други онлајн содржини

Како можеш да го надминеш стравот од смртта?

Тоа што ќе го надминеш стравот од смртта може да ти помогне да му се радуваш на животот.