Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА јуни 2015 | Библијата и науката

Дали си противречат или се надополнуваат?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Науката и твојот живот

Има ли научни докази дека Бог не постои?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Ограничувањата на науката

Карл Саган напишал: „Интелектуалната способност не е гаранција дека нема да се направи огромна грешка“.

Достоинствено проживеј ја староста

Шест совети темелени на Библијата можат да ни помогнат достоинствено да ја проживееме староста.

ЖИВОТНА ПРИКАЗНА

Наследство пренесено на седум генерации

Кевин Вилијамс раскажува за ревноста на неговото семејство во службата за Јехова.

Кој е антихристот?

Дали ќе се појави во иднина или отсекогаш бил присутен?

Одговор на библиски прашања

Како да ги изведеш децата на прав пат?

Други онлајн содржини

Дали Библијата е обична книга напишана од мудри луѓе?

Забележи што вели Библијата за себе.