Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА април 2015 | Сакаш ли да знаеш нешто повеќе за Библијата?

Милиони луѓе низ целиот свет ја проучуваат Библијата со Јеховините сведоци. И ти можеш да извлечеш корист од библиските совети ако ја проучуваш Библијата со нив.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Зошто да ја проучуваш Библијата?

Некои луѓе велат: „Немам време“ или „Не сакам обврски“. Дали и ти си го мислиш истото?

Библиски курс за секого

Дознај го одговорот на осум најпоставувани прашања во врска со библискиот курс.

БИБЛИЈАТА МЕНУВА ЖИВОТИ

Три прашања ми го сменија животот

Кога Дорис Елдред почнала да ја проучува Библијата со својата ученичка, нашла логични одговори на своите прашања во врска со животот.

Скапоцен бисер во куп ѓубре

Папирусот Рајландс, кој содржи дел од евангелието на Јован, е најстариот пронајден фрагмент од Христијанските грчки списи.

РАЗГОВОР НА БИБЛИСКИ ТЕМИ

Зошто треба да се одбележува смртта на Исус?

Многу луѓе го слават раѓањето и воскресението на Исус, односно Божиќ и Велигден. Зошто Јеховините сведоци ја одбележуваат неговата смрт?

Дали сте знаеле?

Каква улога имал стотникот во римската војска? Какви биле огледалата во библиски времиња?

Одговор на библиски прашања

Дали некогаш ќе постои општество во кое луѓето ќе се сакаат едни со други?

Други онлајн содржини

Дали Библијата е од Бог?

Многу библиски писатели рекле дека ги запишувале Божјите мисли. Зошто?