Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА март 2015 | Што направил Исус за нас?

Што направил Исус за нас?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Зошто ни е потребно спасение?

Дали еден грижлив Бог би ни всадил желба да живееме вечно ако таа желба не е можно никогаш да се оствари?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Што значат за тебе смртта и воскресението на Исус?

Шест библиски вистини ни откриваат како смртта на еден човек може да спаси многумина.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Годишнина од смртта на Исус — кога и каде ќе се одбележи?

Во 2015 година, Спомен-свеченоста ќе се одржи во петок, на 3 април, по зајдисонце.

ЧИТАТЕЛИТЕ ПРАШУВААТ

Дали Велигден има христијанско потекло?

Што велат историчарите за овој популарен празник?

ЖИВОТНА ПРИКАЗНА

Хаиро наоѓа начин да му служи на Бог

Иако боледува од најтешкиот вид церебрална парализа, Хаиро има среќен и исполнет живот.

Дали сте знаеле?

Какви привилегии имал апостол Павле затоа што бил римски граѓанин? Како им се плаќало на пастирите во библиски времиња?

Растенија скапоцени како злато

Иако некои ароматични растенија денес се многу достапни, во библиски времиња биле скапоцени како злато.

Одговор на библиски прашања

Кој треба да зема од лебот и виното кога се одбележува смртта на Исус Христос?