Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА февруари 2015 | Работата го краси човекот

Многу луѓе сакаат да работат и тоа ги исполнува. Што им помогнало да развијат позитивен став кон напорната работа?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Физички напорна работа — дали е за потценување?

На некои луѓе им е под честа да работат физички напорна работа. На други тоа воопшто не им е проблем. Што ги мотивира да работат?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Како да уживаш во својот труд

Прочитај неколку практични совети кои ги дава Библијата во врска со тоа како да најдеш радост и задоволство во твојата работа.

РАЗГОВОР НА БИБЛИСКИ ТЕМИ

Зошто да ја читаме Библијата?

Иако Библијата била напишана многу одамна, практична е и денес. Во кои аспекти од животот можат да ни помогнат библиските совети?

БИБЛИЈАТА МЕНУВА ЖИВОТИ

Бев одушевен од одговорите во Библијата

Ернест Лојди пронашол одговор на своите животни прашања, како „Која е смислата на животот?“ Јасните одговори од Библијата му дале реална надеж.

УГЛЕДАЈТЕ СЕ НА НИВНАТА ВЕРА

„Зарем не е Бог тој што ги толкува соништата?“

Зошто Јосиф можел храбро да им ги протолкува соновите на главниот пехарник, главниот пекар и фараонот на Египет? Како во еден ден Јосиф се нашол од затвор во царска палата?

Одговор на библиски прашања

Замисли колкав мир и безбедност би можело да има ако постои една влада за целиот свет. Зошто можеме да имаме доверба во владата што ја ветил Бог? Кој е најсоодветен да владее?

Други онлајн содржини

Дали Библијата е обична книга напишана од мудри луѓе?

Забележи што вели Библијата за себе.