Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА декември 2014 | Можеш да бидеш близок со Бог

Дали ти се чини дека Бог е далеку од тебе? Дали Бог ти се чини далечен и студен? Си се прашал ли некогаш дали е можно да бидеш пријател со Бог?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Дали се чувствуваш близок со Бог?

Милиони луѓе се уверени дека Бог ги смета за свои пријатели.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Дали го знаеш и користиш Божјето име?

Бог, всушност, ни се претставил со зборовите: „Јас сум Јехова. Тоа е моето име“.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Дали комуницираш со Бог?

Со Бог зборуваме така што му се молиме, но на кој начин ни зборува тој?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Дали го правиш она што го бара Бог?

За да бидеме пријатели со Бог, многу е важно да му бидеме послушни, но има нешто уште поважно.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Не постои подобар начин на живот

Три чекори кои можат да ти помогнат да станеш близок со Бог.

Тимгад — еден затрупан град ги открива своите тајни

Древните Римјани употребиле лукава тактика за да воспостават мир со номадските племиња во Северна Африка.

ЧИТАТЕЛИТЕ ПРАШУВААТ

Која е вистината за Божиќ?

Можеби ќе се изненадиш кога ќе дознаеш од каде потекнуваат божиќните обичаи.

„Разбирањето го спречува човекот да се гневи“

Еден настан од животот на Давид, царот на Израел, може да ти помогне да си ги контролираш емоциите кога некој ќе те навреди или испровоцира.

Дали да позајмам пари?

Мудрите совети од Библијата можат да ти помогнат да донесеш одлука.

Одговор на библиски прашања

Како да допреш до срцето на твоето дете со пораката од Библијата?

Други онлајн содржини

Дали Бог е безлична сила?

Библијата вели дека Бог создал сѐ, но дали се интересира за нас?