Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА ноември 2014 | Дали постои Ѓавол?

Ако Ѓаволот не постои, многу луѓе се плашат од него без причина. Но, ако Ѓаволот е злобен измамник, тогаш е поопасен отколку што мислат повеќето луѓе.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Дали постои Ѓавол?

Дали Ѓаволот е симбол на злото или е духовна личност?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Дали Ѓаволот е само симбол на злото?

Одговорот јасно се гледа од два библиски извештаја.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Треба ли да се плашиме од Ѓаволот?

Бог ни помага да се заштитиме од нападите на Ѓаволот.

РАЗГОВОР НА БИБЛИСКИ ТЕМИ

Кога почнало да владее Божјето Царство? (втор дел)

Библиското пророштво и еден сон што Бог му го дал на царот на Вавилон ја откриваат годината во која се случило тоа.

УГЛЕДАЈТЕ СЕ НА НИВНАТА ВЕРА

„Како би можел да направам толку големо зло?“

Како Јосиф успеал да не згреши иако жената на Петефри била решена да го заведе?

Одговор на библиски прашања

Каква врска има меѓу воскресенијата што ги извршил Исус и неговите ветувања за иднината?

Други онлајн содржини

Дали Бог го создал Ѓаволот?

Од каде потекнува Сатана? Дознај зошто Исус рекол дека Ѓаволот не останал постојан во вистината.