Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА септември 2014 | Дали човекот ќе ја уништи Земјата?

Како да се избегне Земјата да биде непоправливо уништена?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Дали човекот ќе ја уништи Земјата?

Во Библијата е проречена еколошката штета што ѝ се нанесува на нашата планета, но и решението од Бог.

Дали Законот што Бог им го дал на Израелците бил праведен?

Судиите во Израел се воделе по четири главни упатства.

ЖИВОТНА ПРИКАЗНА

Живот полн со благослови

Пред 65 години, Питер Карбело доживеал нешто што му го променило животот.

Сириската Пешита — прозорец кон светот на раните библиски преводи

Оваа древна Библија докажува дека некои денешни преводи на Библијата содржат стихови што не се наоѓале во изворните текстови.

Одговор на библиски прашања

Треба ли да им се молиме на ангелите?

Други онлајн содржини

Што е Божјето Царство?

Разгледај зошто Божјето Царство е подобро од која и да е друга влада.