Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА август 2014 | Дали си му важен на Бог?

Ако Бог се грижи за нас, како го покажува тоа?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Дали Бог се грижи за тебе?

Дали семоќниот Бог навистина е заинтересиран за тебе?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Бог бдее над тебе

Зошто Бог е наречен „Бог што гледа“?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Бог те разбира

Кога Бог го испитува твоето срце, не ги гледа само твоите маани.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Бог ти дава утеха

Што ако твоите проблеми ти изгледаат безначајни во споредба со проблемите на милијардите луѓе во светот?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Бог сака да бидеш близок со него

Што ако веруваш во Бог, но не се чувствуваш близок со него?

БИБЛИЈАТА МЕНУВА ЖИВОТИ

Против неправдите и насилството се борев на свој начин

Антуан Тума научил кунг фу, но стихот од 1. Тимотеј 4:8 му помогнал да се промени.

УГЛЕДАЈТЕ СЕ НА НИВНАТА ВЕРА

„Ве молам, чујте го сонот што го сонив“

Семејствата со очув или маќеа можат да научат многу од семејството на Јосиф.

ЧИТАТЕЛИТЕ ПРАШУВААТ

Кој го создал Бог?

Дали е против здравиот разум да се верува дека Бог постоел отсекогаш?

Одговор на библиски прашања

Можно ли е вистинскиот Бог да не прифаќа некои религии?

Други онлајн содржини

Дали Бог е безлична сила?

Библијата вели дека Бог создал сѐ, но дали се интересира за нас?