Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА јули 2014 | Зошто на добри луѓе им се случуваат лоши работи?

Дали за тоа е виновен Бог? Лошата карма? Има ли излез од страдањето и злото?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Лоши работи на секој чекор!

Ако постои семоќен Бог, зошто не спречи лоши работи да им се случуваат на добри луѓе?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

На добри луѓе им се случуваат лоши работи — зошто?

Библијата открива три главни причини за страдањето на луѓето.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Што ќе направи Бог за да му стави крај на злото

Би сакал ли да живееш во свет во кој нема да им се случуваат лоши работи на добри луѓе?

БИБЛИЈАТА МЕНУВА ЖИВОТИ

Никаде не одев без пиштол

Анунциато Лугара бил насилен гангстер, но една посета во Салата на Царството му го променила животот.

Како да ги дисциплинираш твоите деца?

Библијата наведува три аспекти на исправното дисциплинирање.

Дали сте знаеле?

Што правеле морнарите од минатото за нивните бродови да не пропуштаат вода? Како се конзервирале рибите во минатото?

Можеш ли да го видиш невидливиот Бог?

Дознај како можеш да гледаш со „очите на срцето“.

Одговор на библиски прашања

Дали целта на молитвата е само да бараме помош од Бог?

Други онлајн содржини

Дали природните катастрофи се казна од Бог?

Разгледај три работи што покажуваат дека природните катастрофи не се казна од Бог.