Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА јуни 2014 | Што мисли Бог за пушењето

Ако знаеш што мисли Бог за пушењето, ќе ти биде полесно да се откажеш од цигарите.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Светска епидемија

Зошто епидемијата продолжува и покрај огромните напори да се спречи?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Што мисли Бог за пушењето?

Како можеме да знаеме иако тутунот не е спомнат во Библијата?

Си го вкусил ли лебот на животот?

Зошто Исус рекол дека тој е лебот на животот и лебот од небото?

Што е со мртвите што не чуле за Исус?

Во Библијата пишува дека Бог ќе ги воскресне дури и неправедните луѓе. Зошто?

Тројца трагачи по вистината во 16 век — до какви сознанија дошле?

Капито, Селариј и Кампанус дошле во судир и со Католичката црква и со реформацијата.

Одговор на библиски прашања

Ќе се исполни ли целта заради која била создадена Земјата?

Други онлајн содржини

Дали Бог е виновен за нашите страдања?

Секој може да доживее страдања — дури и оние што ја имаат Божјата наклоност. Зошто?