Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА мај 2014 | Кој може да ја предвиди иднината?

Одговорот би можел да го промени твојот живот.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Понекогаш успех, честопати неуспех

Кој докажал дека точно може да ја предвиди иднината?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Кој може да ја предвиди иднината?

Има некој што точно може да ја предвиди иднината.

РАЗГОВОР НА БИБЛИСКИ ТЕМИ

Дали Јеховините сведоци веруваат во Исус?

Ако веруваат, зошто не се нарекуваат Исусови сведоци?

Дали сте знаеле?

Зошто Евреите побарале од Пилат да му бидат скршени нозете на Исус? Дали било можно Давид да го убие Голијат само со праќа?

УГЛЕДАЈТЕ СЕ НА НИВНАТА ВЕРА

Го издржала остриот бодеж на тагата

Примерот на Марија, мајката на Исус, може да ти помогне да останеш на нозе кога доживуваш длабока болка.

Одговор на библиски прашања

Ако со светот владее Бог, зошто има толку многу страдања?

Други онлајн содржини

Дали Библијата е од Бог?

Многу библиски писатели рекле дека ги запишувале Божјите мисли. Зошто?