Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА април 2014 | Треба ли да се молиш?

Ако Бог знае што ни треба, дали има смисла да се молиме? Библијата ни го дава одговорот.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Зошто луѓето се молат?

Многу луѓе не веруваат во Бог, но сепак се молат. Зошто?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Треба ли да се молиш?

Бог може да одговори на молитвите без да прави чуда.

БИБЛИЈАТА МЕНУВА ЖИВОТИ

На секое прашање ми одговорија со Библијата

Исолина Ламела прво била калуѓерка а потоа комунист, но се разочарала и од едното и од другото. Подоцна, Јеховините сведоци ѝ помогнале да најде смисла во животот.

Можеш да му одолееш на искушението!

Три чекори што ќе ти помогнат да имаш цврста волја.

Дали сте знаеле?

Што се случувало со римските робови што ќе избегале? Дали тирскиот пурпур бил најскапата боја во светот?

Томас Емлин — богохулник или поборник за вистината?

Поради заклучокот до кој дошол додека ја истражувал Библијата бил осуден од Ирската црква и од судот.

Одговор на библиски прашања

Исус ја чисти Земјата за да донесе мир на неа.

Други онлајн содржини

Која е смислата на животот?

Дали некогаш си се прашувал која е смислата на животот? Дознај што вели Библијата за смислата на животот.