Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА јануари 2014 | Дали смртта е крај на сѐ?

Смртта е една од најболните теми. Ниту еден човек, длабоко во себе, не сака да умре. Може ли некој да ја победи смртта?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Прангите на смртта

Кога-тогаш, секој од нас ќе се соочи со последиците од смртта. Болката натерала многу луѓе да се прашаат дали таа е крај на сѐ.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Вековната битка на луѓето против смртта

Отсекогаш луѓето барале начини да ја победат смртта. Дали е можно да се извојува победа над смртта?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Смртта не е крај на сѐ!

Зошто Исус ја споредил смртта со спиење? Што можеме да научиме од воскресенијата запишани во Библијата?

РАЗГОВОР НА БИБЛИСКИ ТЕМИ

Зошто Бог ги допушта страдањата?

Од првата книга на Библијата можеш да дознаеш зошто Бог дозволува да се случуваат лоши работи кога има моќ да ги спречи.

Дали сте знаеле?

Како се давале храмски прилози во времето на Исус? Дали библиските книги што ги напишал Лука се веродостојни?

БИБЛИЈАТА МЕНУВА ЖИВОТИ

„Јехова не ме заборави“

Оваа побожна жена успеала да дознае зошто умираме и што се случува по смртта. Прочитај како библиската вистина ѝ го сменила животот.

Воскресението — надеж за мртвите

Зошто учениците на Исус биле уверени дека мртвите ќе воскреснат? Прочитај го одговорот.

Одговор на библиски прашања

Што знаеш за Бог? Како можеме подобро да го запознаеме?

Други онлајн содржини

Што очекува Бог од мене?

Дали Бог преку некој посебен знак, сон или видение ќе ти покаже што очекува од тебе? Прочитај што вели Библијата.