Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА ноември 2009

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Од заблуда во заблуда

Прочитај нешто повеќе за овие заблуди и дознај што навистина учи Библијата.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Заблуда бр. 1: Душата е бесмртна

Прочитај што вели Библијата за душата на човекот.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Заблуда бр. 2: Злобните одат во пекол

Дали еден Бог на љубовта ги казнува луѓето со вечно мачење во пекол?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Заблуда бр. 3: Добрите одат на небо

Дали повеќето добри луѓе ќе живеат на небото или на Земјата?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Заблуда бр. 4: Бог е троеден

Никаде во Библијата не пишува дека три личности сочинуваат еден Бог. Зошто?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Заблуда бр. 5: Марија е богородица

Дознај од каде потекнува обожавањето на Марија и што вели Библијата за неа.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Заблуда бр. 6: Бог одобрува да се користат кипови и икони

Дознај зошто апостол Јован ги предупредил христијаните да не обожаваат икони и кипови.

ТАЈНИ НА СЕМЕЈНАТА СРЕЌА

Кога сопружникот има тешка болест

Прочитај како можеш да ги надминеш проблемите што настануваат во бракот кога сопружникот е тешко болен.

Библијата и нејзиниот неверојатен опстанок

Дознај каква опасност исе заканувала на Библијата и зошто таа не е само една обична книга?