Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА август 2009

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Дали сите религии се добри?

Дали сите религии ги водат луѓето до Бог? Прочитај што кажал Исус во врска со ова.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Добрата религија учи на високи морални мерила

Прочитај што вели Библијата во врска со бракот, разводот и сексуалниот неморал.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Добрата религија учи на љубов кон другите

Која религија ги учи своите членови да ги надминат политичките, расните и економските бариери што ги делат луѓето?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Добрата религија учи на почит кон Божјата реч

Исус многу ја почитувал Библијата. Дали религиите денес го прават истото?

ТАЈНИ НА СЕМЕЈНАТА СРЕЌА

Како да се води сметка за парите

Парите се причина за многу кавги во семејството. Библијата може да ти помогне во овој поглед.

ПОУЧЕТЕ ГИ СВОИТЕ ДЕЦА

Раав слушала што се раскажува

Зошто Раав ги скрила израелските шпиони?