Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ декември 2015

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 1 до 28 февруари 2016.

Се сеќаваш ли?

Види дали се сеќаваш на некои работи кои излегоа во Стражарска кула во последните шест месеци од 2015 год.

Јехова е Бог што комуницира

Тоа што Бог користи различни јазици да им ги пренесе своите мисли на луѓето ни открива една длабока вистина за него.

Превод на Божјата Реч кој допира до срце

Одборот што работел на Преводот Нов свет следел три главни принципи.

Превод Нов свет — ревидирано англиско издание од 2013

Кои се некои поголеми промени во ова издание?

Мудро користи го својот јазик

Како примерот на Исус ќе ни помогне да го избереме вистинското време за да зборуваме, да ги избереме вистинските зборови и да зборуваме на љубезен начин?

Јехова ќе те поткрепи

Како треба да гледаме на болестите, и што треба да правиме ако сме болни?

ЖИВОТНА ПРИКАЗНА

Во мир и со Бог и со мајка ми

Кога Мичијо Кумагај престанала да ги обожава предците, мајка ѝ многу се налутила. Како Мичијо успеала да се смири со неа?

Индекс на теми од Стражарска кула за 2015 година

Список со статии кои излегоа во изданието за јавност и за проучување.