Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ ноември 2015

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 28 декември 2015 до 31 јануари 2016.

Поучи го своето дете да му служи на Јехова

Додека ги поучувал другите, Исус покажувал три особини кои можат и тебе да ти помогнат подобро да ги поучуваш твоите деца.

Поучи го својот тинејџер да му служи на Јехова

Како можеш да му помогнеш на твоето дете духовно да напредува во тинејџерските години?

Прашања од читателите

Какви докази има дека Израелците го освоиле древниот град Ерихон по кратка опсада?

Покажи дека ја цениш дарежливоста на Јехова

Библијата зборува и за исправните и за неисправните мотиви поради кои би можеле да даваме од своето време, сила и средства.

Јехова е Бог на љубовта

Како Јехова покажал љубов кон луѓето?

Дали ‚го сакаш својот ближен како себеси‘?

Можеш да ја примениш оваа заповед на Исус во својот брак, во собранието и во службата.

Божјето Царство владее повеќе од 100 години!

Кои три работи ни ги дал Јехова за да ни помогне да проповедаме за Царството?

ОД НАШАТА АРХИВА

,Ништо живо не треба да ве запре!‘

Полновремените слуги во Франција во 1930-тите оставиле одличен пример за ревност и истрајност.