Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ октомври 2015

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 30 ноември до 27 декември 2015.

,Почитувајте ги таквите браќа‘

Кои се помошници на Водечкото тело? Што прават тие?

Дали ја гледаш Божјата рака во твојот живот?

На што се однесува Јеховината „рака“ кога се спомнува во Библијата?

„Дај ни уште вера!“

Може ли да развиеме вера сами од себе?

ЖИВОТНА ПРИКАЗНА

Никогаш не зажали за одлуката што ја донел во младоста

Николај Дубовински, кој верно му служел на Јехова додека проповедничкото дело било под забрана во поранешниот Советски Сојуз, имал задача која била потешка отколку да лежи затвор.

Служи му на Јехова со неподелено внимание

Пред речиси 60 години, во Стражарска кула пишувало дека, „како што наближува крајот, веројатно ќе има сѐ повеќе работи што ќе ни го одвлекуваат вниманието“. Ова навистина е случај денес.

Продолжи да размислуваш за духовните работи

Ќе ја зачуваш ли својата духовност ако ти е одземена Библијата?

ЖИВОТНА ПРИКАЗНА

Мене ми е добро да бидам близу до Бог

На девет години Сара Мајга престанала да расте во телесен поглед, но продолжила да расте духовно.

„Лековерниот верува на секој збор“

Што ќе ни помогне да не бидеме измамени и да не поверуваме во лажни прикаски што кружат на Интернет?