Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ септември 2015

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 26 октомври до 29 ноември 2015.

Дали даваш сѐ од себе да бидеш духовно зрел христијанин?

Сеедно колку долго му служиме на Јехова, можеме и понатаму духовно да напредуваме.

Дали совеста ти дава исправно водство?

Дознај како може совеста да ти помогне да донесуваш мудри одлуки во врска со лекувањето, рекреацијата и проповедањето.

„Бидете непоколебливи во верата“

Што можеме да научиме за верата од она што му се случило на Петар кога се обидел да оди по водата?

Како Јехова покажува дека нѐ сака?

Дали ти е тешко да сфатиш или да прифатиш дека Јехова те сака?

Како може да му покажеме на Јехова дека го сакаме?

Љубовта кон Бог не е само чувство во срцето.

ЖИВОТНА ПРИКАЗНА

Благословите од Јехова ми го збогатија животот

Прочитај ја интересната животна приказна на Мелита Џерес, која служела полновремено повеќе од 50 години заедно со својот сопруг, Тед Џерес кој беше член на Водечкото тело.