Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ август 2015

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 28 септември до 25 октомври 2015.

ЖИВОТНА ПРИКАЗНА

„Нека се радуваат многубројните острови“

Прочитај ја животната приказна на Џефри Џексон кој служи како член на Водечкото тело.

Длабоко размислувај за Јеховината неизмерна љубов

Зошто можеш да бидеш уверен дека Јехова е со тебе дури и во најтешките мигови?

Продолжи да чекаш!

Имаме две силни причини поради кои треба да останеме будни додека се ближи крајот на овој зол свет.

Подготви се уште сега за живот во новиот свет

Божјите слуги се слични на оние што имаат намера да се преселат во друга земја.

Внимавај со кого се дружиш во овие последни денови

Нашето друштво не е ограничено само на луѓето со кои поминуваме време.

Што може да научиме од Јоана

Какви промени морала да направи Јоана во својот живот за да го следи Исус?

ОД НАШАТА АРХИВА

„Јехова ве доведе во Франција за да ја дознаете вистината“

Спогодбата за имиграција која била потпишана во 1919 год. меѓу Франција и Полска донела неочекувани резултати.