Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ јули 2015

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 31 август до 27 септември 2015.

Тие се ставиле на располагање — во Русија

Дознај нешто повеќе за разни браќа и сестри кои се преселиле во Русија за да служат каде што има поголема потреба од објавители. Тие научиле уште повеќе да се потпираат на Јехова.

Дај сѐ од себе за да го разубавиш духовниот рај!

Дали духовниот рај и духовниот храм се едно исто? Каков ‚рај‘ видел Павле на ‚третото небо‘?

Служи му на Јехова во тешките денови на староста

Како може да зачуваш цврста вера и да останеш зафатен во Јеховината служба? Размисли за некои постари верни слуги од минатото кои радосно му служеле на Бог.

„Се приближува вашето избавување“!

Која порака ќе се објавува откако ќе почне големата неволја? Што ќе се случи со помазаниците во тоа време?

Дали е важно некој да го забележи она што го правиш?

Примерот на Веселеил и Олијав ќе ни помогне да ја разбереме следнава вистина: Јехова го забележува она што го правиме, дури и ако никој друг не го забележува.

Остани лојален на Божјето Царство

Како можат христијаните да научат да му бидат лојални на Јехова и на неговото Царство?

На ова место го славиме Бог!

Како може да покажеме дека ги цениме нашите сали за состаноци? Како се финансира изградбата и одржувањето на салите?

Дали сте знаеле?

Библијата вели дека некои делови од Ветената земја биле обрастени со шуми. Со оглед на тоа што денес голем дел од земјиштето во Израел е оголено, некој би можел да се посомнева во тоа.