Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ јуни 2015

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 27 јули до 30 август 2015.

Христос — Божјата сила

Чудата што ги правел Исус им биле од голема корист на луѓето во древниот Израел. Но, тие ни покажуваат и што ќе стори тој за човештвото во блиска иднина.

Тој ги сакал луѓето

Што дознаваме за чувствата на Исус од начинот на кој ги правел чудата?

Можеме да останеме морално чисти!

Библијата открива три работи кои можат да ни помогнат да се бориме со неморалните желби.

„Ако може Кингсли, можам и јас!“

Кингсли од Шри Ланка совладал големи пречки за да одржи говор што траел само неколку минути.

Живеј во склад со молитвата Оченаш — прв дел

Зошто Исус ја започнал оваа молитва со зборовите „Татко наш“ наместо „Татко мој“?

Живеј во склад со молитвата Оченаш — втор дел

Кога го молиме Бог да ни го даде лебот за денес, не бараме само да ни даде дословна храна нам лично.

,Потребна ви е истрајност‘

Дознај на кои четири начини Јехова може да ни помогне да ги пребродиме неволјите и тешкотиите.

Се сеќаваш ли?

Дали ги читаше последните неколку броеви на Стражарска кула? Види дали можеш да се сетиш на одговорите на неколку библиски прашања.