Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ мај 2015

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 29 јуни до 26 јули 2015.

ЖИВОТНА ПРИКАЗНА

Ни за миг не ја заборавив мојата прва љубов кон Јехова

Дознај нешто повеќе за Ентони Морис, кој служи како член на Водечкото тело на Јеховините сведоци.

Внимавај, Сатана сака да те проголта!

Сатана има три карактеристики кои го прават особено опасен непријател.

Можеш да се бориш против Сатана и да го победиш!

Како можеш да се чуваш од замките на Сатана — гордоста, материјализмот и неморалот?

Тие го „виделе“ она што го ветил Бог

Верните мажи и жени од минатото си ги замислувале идните благослови, и со тоа ни дале одличен пример.

Угледајте се на Оној што ветил вечен живот

Дали навистина може да разбереме како им е на другите ако не сме биле во нивната ситуација?

Прашања од читателите

Кој е Гог од Магог што се спомнува во Езекиел 38?

ОД НАШАТА АРХИВА

Видел дека сѐ се прави со љубов

Ако присуствуваш на конгресите на Јеховините сведоци од 1990-тите или подоцна, можеби ќе се изненадиш кога ќе дознаеш што се организирало со децении пред тоа.