Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ април 2015

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 1 до 28 јуни 2015.

Старешини, дали сте спремни да оспособувате други браќа?

Дознај кои седум предлози ги дале старешини кои делотворно ги обучуваат другите.

Како старешините ги обучуваат другите

Старешините можат да извлечат поука од начинот на кој Исус ги обучувал другите, а учениците можат да го следат примерот на Елисеј.

ЖИВОТНА ПРИКАЗНА

Благословени „во поволно време и во тешко време“

Животната приказна на Трофим Нсомба, кој претрпел сурово прогонство во Малави поради својата вера, може да ти помогне да му останеш лојален на Бог.

Колку си близок со Јехова?

Комуникацијата го зајакнува секое пријателство. Како можеш да го примениш ова начело за да станеш поблизок со Бог?

Секогаш имај доверба во Јехова!

Како можеме да ја зачуваме својата доверба во Бог и да останеме блиски со него ако проблемите остануваат иако горливо го молиме да ни помогне?

Зошто исклучувањето е израз на љубов

Како може нешто што е толку болно да биде за доброто на сите?

Може ли едно пресечено дрво да порасне пак?

Одговорот на ова прашање влијае врз твојата надеж за иднината.