Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ март 2015

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 4 до 31 мај 2015.

ЖИВОТНА ПРИКАЗНА

Се посветивме на нешто поважно од балетот

Дејвид и Гвен Картрајт сѐ уште се партнери, но не во балетот, туку во пионерската служба.

„Ти сакаше да биде така“

Зошто во последно време, во нашите публикации, обично се давани појасни и поедноставни објаснувања за некои библиски извештаи?

Дали ќе ‚бдееш‘?

Во оваа статија е дадено појаснето разбирање на Исусовата споредба за десетте девици, кое ја нагласува нејзината едноставна и важна порака.

Прашања од читателите

Во минатото, во нашите публикации честопати се зборуваше за пророчки претслики и за нивното исполнување. Но, во последниве неколку години тоа не е случај. Зошто?

Да учиме од споредбата за талантите

Во оваа статија е дадено појаснето разбирање на споредбата за талантите.

Лојално да ги поддржуваме Христовите браќа

На кои начини оние што Исус ги одвојува како овци им помагаат на неговите браќа?

,Мажете се само во Господарот‘ — дали ова начело е применливо денес?

Оние што се решени да го послушаат Божјиот совет го радуваат Јехова и имаат духовни благослови.