Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ февруари 2015

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 6 април до 3 мај 2015.

Неочекуван подарок за Јапонија

Во Јапонија беше објавена една нова публикација со наслов „Библија — Евангелие според Матеј“. Што е карактеристично за неа? Зошто беше подготвена?

Биди понизен и сочувствителен како Исус

Во 1. Петрово 2:21 сме поттикнати во сѐ да ги следиме Христовите стапки. Како можат несовршените луѓе да бидат понизни и сочувствителни како Исус?

Биди храбар и разборит како Исус

Библијата ни помага да дознаеме каков бил Исус. Ќе видиме на кој начин може да бидеме храбри и разборити како него.

Продолжи ревносно да проповедаш

Знаеме дека денес е најважно од сѐ да се објавува добрата вест. Како може да ја вршиме службата со уште поголема ревност?

Јехова ги подготвува народите за добрата вест

Со колкав успех првите христијани ја проповедале добрата вест? Зошто било полесно да се проповеда во првиот век отколку во други периоди во минатото?

Јехова го води меѓународното проповедничко дело

Кои работи што се случувале во последните сто години им помогнале на Јеховините слуги делотворно да ја проповедаат добрата вест низ целиот свет?

Прашања од читателите

Како може да им помогнеме на браќата и сестрите кои се алергични на парфеми? Кога треба некоја сестра да носи покривало на главата?

ОД НАШАТА АРХИВА

„Многу значаен период“

Сионска Стражарска кула го нарекла времето околу Спомен-свеченоста „многу значаен период“, и ги поттикнала читателите да го одбележуваат овој настан. Како се одржувала Спомен-свеченоста во почетокот?