Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ јануари 2015

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 2 март до 5 април 2015.

Тие се ставиле на располагање — во Њујорк

Зошто еден богат брачен пар се преселил од својата куќа од соништата во мал стан?

Благодарете му на Јехова и тој ќе ве благослови

Како може благодарноста да ни помогне кога се соочуваме со неволји?

Зошто ја одбележуваме Господаровата вечера

Од каде можеш да знаеш дали Бог ти дал надеж за вечен живот на небото или на Земјата?

Како да изградиш стабилен и среќен брак

Пет „градежни блокови“ можат да ти помогнат да изградиш стабилен и среќен брак.

Дозволи му на Јехова да го зајакне и да го чува твојот брак

Кои чекори ќе ти помогнат да не направиш прељуба и да не сносиш горки последици?

Вистинска љубов — дали е само сон?

И брачните парови и оние што не се во брак можат многу да научат од вистинската љубов која е опишана во Песна над песните.