Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ декември 2014

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 2 февруари до 1 март 2015.

Тој ,го знаеше патот‘

Гај Пирс, член на Водечкото тело на Јеховините сведоци, почина во вторник, на 18 март 2014.

Јехова богато го благословува спремниот дух

Можеме да научиме важна работа за прилозите од една заповед што Бог им ја дал на Израелците.

,Послушајте и разберете‘

Исус ги дал споредбите за синаповото зрно, за квасецот, за трговецот што патува и за скриеното богатство. Што значат тие?

Дали ,ги разбираш Писмата‘?

Што значат Исусовите споредби за сејачот кој спие, за мрежата и за расипничкиот син?

Се сеќаваш ли?

Во овој тест има 12 прашања преку кои можеш да видиш колку си запомнил од изданијата на Стражарска кула од јуни до декември 2014.

Дали некогаш треба да се премислиш?

Некои одлуки треба да ги спроведеме до крај, но некои не. Како можеш да знаеш што да правиш?

Прашања од читателите

Што мислел Еремија кога напишал дека Рахела плачела по нејзините синови?

Да останеме заедно додека наближува крајот на овој свет

Четири библиски примери покажуваат колку е скапоцено единството, и зошто тоа ќе биде уште поважно во иднина.

Дали го цениш она што си го примил?

Како може да покажеме дека го цениме нашето духовно наследство?

Индекс на теми од Стражарска кула за 2014 година

Список со статии кои излегоа во 2014 год. во изданието за јавност и во изданието за проучување.