Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ октомври 2014

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 1 до 28 декември 2014.

Тие се ставиле на располагање — на Тајван

Повеќе од 100 Јеховини сведоци се преселиле на места каде што има поголема потреба од објавители. Прочитај некои интересни искуства и дознај кои совети им помогнале успешно да ја вршат службата.

Имај непоколеблива вера во Божјето Царство

Јехова склучил 6 сојузи со кои дал гаранција дека ќе ја исполни својата намера преку Царството. Како можат овие сојузи да ни ја зајакнат верата?

Ќе бидете „царство на свештеници“

Последните три од шесте сојузи ќе ни ја зацврстат довербата во Божјето Царство и ќе нѐ поттикнат да им ја проповедаме добрата вест на другите.

ЖИВОТНА ПРИКАЗНА

Мојот живот во службата за Царството

Милдред Олсон му служи на Јехова повеќе од 75 години, а речиси 29 години била мисионер во Ел Салвадор. Што ѝ помага да задржи млад дух?

Цени ја честа да соработуваш со Јехова!

Што ги поттикнува оние кои му служат на Јехова да ги одложат своите лични желби и интереси?

„Мислете на она што е на небото“

Зошто оние кои имаат надеж да живеат вечно на Земјата треба постојано да мислат на она што е на небото? Како можат да го прават тоа?