Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ јули 2014

Во ова издание се наоѓаат статиите што ќе се разгледуваат во седмиците од 1 до 28 септември 2014.

Тие се ставиле на располагање — во Микронезија

Сведоците од други земји кои служат во Микронезија се соочуваат со три вообичаени предизвици. Како се справуваат со нив?

„Јехова ги познава оние што се негови“

Како ,темелот‘ и ,печатот‘ спомнати во 2. Тимотеј ни помагаат да сфатиме кои се оние што Бог ги познава?

Јеховиниот народ се ,одрекува од неправедноста‘

Како изјавата „Нека се одрече од неправедноста секој што го повикува името Јеховино“ е поврзана со настаните во времето на Мојсеј? Што учиме од тие настани?

ЖИВОТНА ПРИКАЗНА

Останав без еден татко, но најдов друг татко

Прочитај ја животната приказна на Герит Леш, член на Водечкото тело.

„Вие сте мои сведоци“

Зошто се нарекуваме Јеховини сведоци?

„Ќе ми бидете сведоци“

Зошто Исус рекол дека ќе бидеме негови сведоци, а не сведоци на Јехова? Како можеме да продолжиме со ревност да го извршуваме делото на сведочење?