Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ јуни 2014

Во ова издание се наоѓаат статиите што ќе се разгледуваат во седмиците од 4 до 31 август 2014.

„Израмни ја патеката“ за да ги оствариш духовните цели

Како да ги отстраниш пречките за да ги исполниш духовните цели?

Прашања од читателите

Дали кремирањето е дозволено за христијаните?

Како да им помагаме на нашите разведени соверници?

Дознај нешто повеќе за предизвиците и чувствата со кои се соочуваат оние што се разведени.

„Сакај го Јехова, својот Бог“

Дознај што мислел Исус кога рекол дека треба да го сакаме Јехова со сето свое срце, душа и ум.

„Сакај го својот ближен како себеси“

Што сакал да каже Исус кога рекол дека мора да го сакаме нашиот ближен?

Се сеќаваш ли?

Дали ги читаше последните неколку броеви од Стражарска кула? Види дали можеш да одговориш на неколку прашања.

Дали гледаш на човечките слабости како што гледа Јехова?

Стекни позитивно гледиште за браќата и сестрите кои изгледаат слаби и кршливи.

Помогни им на другите потполно да го искористат својот потенцијал

Како можеме да им помогнеме на младите и на новите браќа да напредуваат?