Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ март 2014

Од овие статии ќе научиме како да бидеме самопожртвувани и како да имаме позитивен став за себе. Ќе дознаеме и како да се грижиме за остарените сохристијани и роднини.

Допри до срцето на твоите најблиски

Што учиме од начинот на кој Исус постапувал со најблиските? Како може да допреме до срцето на роднините кои припаѓаат на друга религија или воопшто не веруваат во Бог?

Како да останеме самопожртвувани

Себичноста може постепено да ја поткопа нашата самопожртвуваност. Во оваа статија ќе видиме како може Библијата да ни помогне да се бориме против оваа лоша особина.

Како да задржиме позитивно гледиште за себеси

Зошто многумина се борат со негативни чувства? Во оваа статија ќе видиме како Библијата може да ни помогне да задржиме позитивно гледиште за себеси.

Семејна вечер — како да ја направите поинтересна?

Прочитај како ја одржуваат Семејната вечер некои семејства од различни земји и примени ги нивните предлози.

Да покажуваме почит кон постарите

Како гледа Бог на постарите? Какви одговорности имаат децата кон своите остарени родители? Како можат собранијата да помогнат во грижата за постарите браќа и сестри?

Да се грижиме за постарите

Остарените родители и нивните деца можат да се подготват и однапред да донесат важни одлуки за она што ги очекува. Дознај како можат да го направат тоа.

Дали секогаш си стоиш на зборот?

Вистинските христијани треба секогаш да си стојат на зборот. Што ако треба да откажеме нешто што сме договориле? Да видиме што може да научиме од апостол Павле.