Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ септември 2017

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 23 октомври до 26 ноември 2017.

Развивај самосовладување

Како можат библиските примери да ни помогнат да ја развиеме и покажуваме оваа особина? Зошто треба како Божји слуги да се трудиме да развиваме самосовладување?

Покажувај сочувство како Јехова

Во една прилика, Бог му се открил на Мојсеј со тоа што му ги објавил своето име и некои од своите особини. Една од првите особини што ја истакнал е сочувството. Што е сочувство? Зошто треба да ја покажуваме оваа особина?

ЖИВОТНА ПРИКАЗНА

Среќен сум што можев да соработувам со духовно зрели браќа

Дејвид Синклер раскажува колку е среќен што имал чест 61 година да соработува со верни браќа и сестри во Бетелот во Бруклин.

Божјата Реч останува засекогаш

Со векови откако е напишана, Библијата сѐ уште е најпродавана книга и покрај промените во јазикот и политиката, како и обидите да се спречи нејзиното преведување.

Божјата Реч е делотворна

Мнозина направиле големи промени бидејќи ја проучувале Библијата. Што е потребно за таа да влијае и врз нас?

„Биди храбар... и почни да градиш“

Зошто ни е потребна храброст, и како можеме да ја стекнеме?