Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ септември 2016

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 24 октомври до 27 ноември, 2016.

„Нека не ти премалат рацете“

Како Јехова ги зајакнува и охрабрува своите слуги? Како и ти можеш да го правиш тоа?

Бори се за Јеховиниот благослов!

Божјите слуги се соочуваат со многу пречки додека се борат да останат во неговата милост. И ти можеш да победиш во таа борба!

Прашања од читателите

Што е „речта Божја“ за која во Евреите 4:12 се вели дека „е жива и делотворна“?

Законска одбрана на добрата вест

Што учиме од начинот на кој апостол Павле ја бранел добрата вест пред судовите во негово време?

Го славиш ли Бог со својот начин на облекување?

Библиските мерила можат да ни помогнат при изборот на облека.

Следи го водството што ни го дава Јехова

Некои Божји слуги од Полска и од Фиџи донеле мудри одлуки.

Млади, зајакнете ја својата вера

Ако си под притисок да ги прифатиш раширените идеи, како што е еволуцијата, информациите во оваа статија можат да ти помогнат.

Помогнете им на вашите деца да си ја зајакнат верата

Дали понекогаш ти е предизвик да ги поучуваш своите деца? Четири работи можат да ти помогнат во тоа.