Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ октомври 2017

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 27 ноември до 24 декември 2017.

ЖИВОТНА ПРИКАЗНА

Јехова нѐ благословува кога го правиме она што го бара од нас

Во 1952 год., Олива Метјус и нејзиниот сопруг ја прифатиле задачата да служат како пионери во јужниот дел од Ирска. Како Јехова ги благословил?

Да се сакаме со дела и со вистина

Како можеме да покажуваме искрена, нелицемерна љубов?

Вистината не носи „мир, туку меч“

Во која смисла Исус требало да донесе „меч“ и како тоа може да влијае врз тебе?

Јосиф од Ариматеја зазема цврст став

Кој бил овој човек? Од каде го познавал Исус? Зошто е добро да дознаеш нешто повеќе за него?

Како можат да ти користат виденијата на Захарија

Свиток што лета; жена што седи во кошница; две жени што летаат. Зошто Бог му ги дал овие впечатливи виденија на Захарија?

Те штитат четири бојни коли и круна

Планини од бакар, бојни коли и првосвештеник крунисан за цар. Во што ги уверува Божјите слуги последното видение на Захарија?

Еден гест на добрина што не се заборава

Како еден гест на добрина му помогнал на еден противник да се заинтересира за библиската вистина?

Дали сте знаеле?

Зошто Исус ја осудил навиката на Евреите да се заколнуваат?