Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ октомври 2016

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 28 ноември до 25 декември, 2016.

ЖИВОТНА ПРИКАЗНА

Истрајно ги следев добрите примери

Охрабрувањето од зрелите христијани им помага на другите да си постават добри цели кои може да ги остварат. Томас Меклејн раскажува како другите му оставиле добар пример, и како тој се труди да им помага на други.

Бидете гостољубиви кон оние што се од друга земја

Како гледа Бог на доселениците? Како можеме да им помогнеме на доселениците да се чувствуваат пријатно во нашето собрание?

Остани духовно јак додека служиш во собрание на друг јазик

На сите Божји слуги треба да им биде најважно да си ја зачуваат својата духовност и духовноста на своето семејство. Сепак, оние што служат во собрание на друг јазик се соочуваат со посебни предизвици.

„Зачувај ја мудроста“

По што се разликува мудроста од знаењето и разбирањето? Тоа што ќе ја дознаеш разликата меѓу нив може да ти биде од голема корист.

Зајакни си ја верата во Божјите ветувања

Можеме да се угледаме на верните Божји слуги од минатото и денес. Како можеме да останеме цврсти во верата?

Покажи дека имаш вера во Јеховините ветувања

Што, всушност, е верата? Како можеш да ја покажеш својата вера?

Дали сте знаеле?

Дали во минатото се случувало некој да посади какол на туѓа нива?