Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ ноември 2017

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 25 декември 2017 до 28 јануари 2018.

Пеј му од срце на Јехова!

Ако ти е непријатно да пееш пред другите во собранието, како можеш да го совладаш стравот и да го славиш Јехова со својот глас?

Дали Јехова е твое засолниште?

Градовите-прибежишта во древниот Израел ни помагаат да разбереме дека Бог спремно простува.

Биди праведен и милостив како Јехова

Како градовите-прибежишта покажуваат дека Јехова е милостив? Што учиме од нив за неговото гледиште за животот? Како тие ја одразуваат неговата совршена правда?

„Душата која великодушно дава, и самата ќе биде добро нахранета“

Можеме да ги користиме нашето време, сила и материјални средства за да го поддржиме проповедничкото дело.

Спротивстави се на световните гледишта

Сите мора да се заштитиме од штетното влијание на световните гледишта. Да разгледаме пет световни гледишта.

Не дозволувај ништо да те спречи да ја добиеш наградата

Откако ги потсетил соверниците на нивната прекрасна надеж, Павле им дал неколку корисни совети.

Како можеш да се приспособиш на твоето ново собрание?

Ако си се преселил во ново собрание, можеби имаш некакви стравови. Што ќе ти помогне да се приспособиш?