Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

Select language македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ ноември 2016

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 26 декември 2016 до 29 јануари 2017.

Збор со длабоко значење!

Кој збор што го користел Исус имал длабоко значење?

Да се охрабруваме секојдневно еден со друг

Зошто е многу важно меѓусебно да се охрабруваме? Што учиме од начинот на кој Јехова, Исус и апостол Павле ги храбреле другите? Како можеме да се охрабруваме еден со друг?

Организирани во склад со Божјата Реч

Јехова е Бог на редот. Зошто е разумно да заклучиме дека и неговите слуги треба да бидат организирани?

Дали вистински ја цениш Јеховината Реч?

Слугите на Бог добиваат многу благослови кога се трудат да живеат според советите од неговата Реч и кога верно ја поддржуваат неговата организација.

„Работата е голема“

Имаш чест да го поддржиш најголемото дело во човечката историја.

Јехова „ве повикал од темнината“

Како Божјиот народ се нашол во мрачното ропство на Големиот Вавилон по смртта на апостолите? Кога и како светлината почнала да го разбива мракот?

Ослободени од стисокот на лажната религија

Кога Божјиот народ бил целосно ослободен од стисокот на Големиот Вавилон?

„Објавители на Царството во Британија, разбудете се!“

Во период од десет години во Британија немало некој голем пораст во бројот на објавители на Царството. Што довело до промена?