Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ март 2017

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 1 до 28 мај 2017.

ЖИВОТНА ПРИКАЗНА

Многу ми користи тоа што одев со мудрите

Во текот на многуте години полновремена служба, Вилијам Семјуелсон извршувал голем број интересни и тешки задачи.

Оддавај им чест на оние што го заслужуваат тоа

Кој заслужува чест, и зошто? Кои добри резултати произлегуваат кога има оддаваме чест на другите?

Верата ни помага да носиме мудри одлуки

Некои одлуки што ги носиш влијаат врз целиот твој живот. Што може да ти помогне да носиш мудри одлуки?

Служи му на Јехова со цело срце!

„Аса, Јосафат, Езекија и Јосија биле цареви на Јуда. Иако направиле грешки, Јехова гледал на нив како на луѓе кои му служат со цело срце. Зошто?

Дали ќе го земеш при срце она што е напишано?

Можеме да извлечеме важни поуки од грешките на другите, во кои спаѓаат и грешките запишани во Библијата.

Биди пријател и кога пријателството е во опасност

Можеби на некој твој пријател ќе му треба некој што ќе му помогне да се врати на исправниот пат. Што можеш да направиш?

Библиско име испишано на древен ќуп

Остатоци од керамички ќуп стар 3.000 години кои беа ископани во 2012 го привлекоа вниманието на истражувачите. Зошто ова откритие е толку значајно?