Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ мај 2017

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 3 до 30 јули 2017.

Помагај им на „дојденците“ радосно да му служат на Јехова

Како може најдобро да им проповедаме на бегалците?

Помагај им на децата на доселениците

Ако си доселеник, како можеш најдобро да им помогнеш на своите деца да учат за Јехова? Како можат да помогнат другите?

ЖИВОТНА ПРИКАЗНА

Тоа што сум глувонем не ме спречи да ги поучувам другите

Иако е глувонем, Волтер Маркин води среќен и исполнет живот во службата за Јехова Бог.

Не дозволувај твојата љубов да олади

Некои христијани во првиот век ја оставиле својата прва љубов. Што ќе ни помогне да ја зачуваме силна нашата љубов кон Јехова?

„Ме сакаш ли повеќе отколку овие?“

Исус го поучил Петар што треба да му биде најважно во животот. Како можеме и ние да го примениме неговиот совет во нашиот живот?

Како Гај им помагал на соверниците

Кој бил Гај, и зошто е добро да го следиме неговиот пример?

Радоста што ја носи едноставниот живот

Што поттикнало еден брачен пар да си го поедностави животот? Како го направиле тоа? Зошто таа одлука им донела радост?

ОД НАШАТА АРХИВА

„Ревност и љубов како никогаш порано“

Како Истражувачите на Библијата го примениле советот да ги објавуваат Царот и Царството?