Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ мај 2016

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 27 јуни до 31 јули, 2016.

Решавај ги несогласувањата со љубов

Што треба да биде твојата цел? Да докажеш дека си во право, да го натераш другиот да си ја признае грешката, или нешто друго?

„Одете и правете ученици од луѓето од сите народи“

Одговорите на четири прашања ќе ни помогнат да сфатиме кој го исполнува пророштвото на Исус.

Како донесуваш одлуки?

Што да правиш ако во Библијата нема јасна заповед за одредена работа?

Дали Библијата сѐ уште ти го менува животот?

Еден Јеховин сведок се откажал од коцкање, од опивање, од пушење и од дрогирање за да може да се крсти, но сфаќа дека му е потешко да направи една друга промена.

Извлечи потполна корист од духовната храна

Што може да нѐ спречи да извлечеме корист од целокупната духовна храна?

ОД НАШАТА АРХИВА

„Оние на кои им е доверено делото“

Во 1919 год. започнало едно дело кое се раширило низ целиот свет.

Прашања од читателите

Како може еден христијанин да знае дали е во ред да му даде пари или нешто друго како подарок на некој вработен во јавниот сектор? Како можат објавителите да ја изразат својата радост кога ќе се даде известување дека некој е повторно примен во собранието? Што веројатно било причина да се разбранува водата во езерцето Витезда во Ерусалим?