Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Префрли се на содржината

Јеховини сведоци

македонски

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ јуни 2017

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 31 јули до 27 август 2017.

Се сеќаваш ли?

Дали ги прочита последните неколку броеви од Стражарска кула? Види на колку библиски прашања можеш да одговориш.

Јехова ни е утеха во секоја наша неволја

Какви неволји и проблеми може да имаме во бракот и во семејниот живот? Ако и ти имаш такви проблеми, како може Бог да ти даде утеха?

Дали ги сакаш и ги цениш духовните богатства?

Кои богатства треба да ги цениме, и како ќе покажеме дека ги цениме?

Не гледај на надворешниот изглед

Како еден Јеховин сведок му помогнал на еден самотник кој живеел на улица?

Дали градиш мир со другите?

Секој човек има потреба од мир. Но, чувството на несигурност или гордоста може да ги тера луѓето да постапуваат на начин со кој се нарушува мирот. Што може да ти помогне да не постапуваш на таков начин?

„Благословена да биде твојата разумност“

Вака Давид од древниот Израел ја пофалил Авигеја. Зошто ја пофалил, и што може да научиме од неа?

Никогаш не губи од вид колку е важно спорното прашање

Кое спорно прашање го засега секој човек? Зошто е важно секој од нас да го има тоа на ум?

Поддржи го Јехова како Севишен Владетел

Како ќе влијае врз твојот живот тоа што ќе го поддржиш Јехова како Севишен Владетел?

Дали сте знаеле?

Зошто Исус ги нарекол трговците што продавале животни во храмот во Ерусалим разбојници?